fbpx

Ovaj  put je ekipa Črnja Toursa  za vas odabrala 5 mjesta u Istri koja ne smijete zaobići na svojem odmoru u Hrvatskoj. U Istri ima svega za svakoga, od mjesta idealnih za avanturiste, mjesta za obitelji s djecom do mjesta bogate povijesne i kulturne baštine. Istra će oduševiti svakoga svojim pitoresknim gradićima,selima i lokalnom gastronomijom.

1. Motovun – srce Istre
Posjetite središnju Istru koju mnogi nazivaju hrvatskom Toskanomzbog njene sličnosti s ovom popularnom talijanskom regijom. Jedno od nezaobilaznih mjesta u središnjoj Istri je gradić Motovun. Motovun duguje svoju popularnost višednevnom Motovun film festivalu koji se održava svake godine krajem srpnja ili početkom kolovoza. Osim filmskog festivala, Motovun vrijedi posjetiti i radi njegovih kulturno-povijesnih znamenitosti kao što su romanička komunalna palača, barokna crkva Sv. Stjepana ili gradski bedem na koji se vrijedi popeti i uslikati lijepe zalaske sunca. Avanturisti mogu iskušati paragliding na obroncima Motovuna, dok biciklistima i pješacima preporučujemo tri biciklističke i dvije pješačke staze koje vode kroz zelenilo motovunskih vinograda i šuma.
Ljubiteljima dobre hrane preporučujemo restorane u okolici mjesta gdje mogu probati legendarne istarske tartufe.

2. Rovinj – savršena razglednica
Jedna od najpoznatijih razglednica iz Hrvatske je razglednica koja prikazuje pogled s mora na zbijene kuće šarenih fasada šarmantnog gradića Rovinja.
Odvojite jedan dan za izlet u romantični Rovinj. Šetajte se uskim, popločanim ulicama, sjednite na piće u kafić na otvorenom, gledajte prolaznike, kada ogladnite počastite se ukusnim istarskim jelima u restoranu, početkom svakog kolovoza razgledavajte slike izložene na kamenim zidovima u ulici Grisiji, popnite se na zvonik crkve sv. Eufemije i uslikajte pogled na okolne otoke.

3. Eufrazijeva bazilika u Poreču – bizantska umjetnost u Istri
Titulu najljepšeg primjera bizantske umjetnosti na Jadranu bez ikakve sumnje nosi Eufrazijeva bazilika u Poreču – gradu u kojem se susreću zabava i povijest. Baziliku ukrašenu šarenim bizantinskim mozaicima čine i okolne sakralne građevine iz 3., 4. i 5.stoljeća. O njezinom značaju puno govori činjenica da ju je 1997. UNESCO stavio na popis svjetske baštine.
Osim Eufrazijeve bazilike, grad je pun znamenitosti iz rimskog doba -ne propustite razgledati povijesne zanimljivosti kao što su fragmenti Neptunovog i Velikog hrama; Marafor – rimski forum i srednjovjekovne zidine koje ograđuju grad.

4. Nacionalni park Brijuni – obiteljski izlet
NP Brijuni su idealni za jednodnevni obiteljski izlet, pogotovo ako ste odsjeli u antičkom gradu Puli. NP Brijuni se nalazi samo 20 minuta vožnje brodom od Pule. Iskoristite cijeli dan za obilazak safari parka, ruševina rimskih vila u uvali Verige gdje se možete i okupati, a ne propustite obići i perivoje uređene u austrougarskom stilu.

5. Pazinska jama
Za kraj avanturistima preporučujemo Pazinsku jamu, koja se nalazi blizu grada Pazina. Jamu možete istražiti jednim od tri ziplinea, šetnjom po edukativnoj pješačkoj stazi ili uz stručnog vodiča. Ne zaboravite ponijeti topliju odjeću s obzirom na to da je temperatura u jami znatno niža od one vanjske. Neizostavna je i sportska obuća. Pazinska jama je otvorena za posjetitelje od 01.svibnja do 30. rujna.

Ljepota Istre stvarno je beskonačna, još jedino je pitanje KAKO DOĆI?! Črnja Tours ima spreman odgovor i na ovo pitanje. Svojom raznolikom mrežom autobusnih linija, nudimo mogućnost dolazaka u Istru u gradove: Pula, Pazin, Rovinj, Poreč, Novigrad i Umag iz svih smjerova Hrvatske i susjednih zemalja i to po najpovoljnijim cijenama !!!

Naša mreža autobusnih linija prostire se kroz čitavu Hrvatsku, pa tako dajmo mogućnost našim putnicima da osjete čaroliju i blagodati Istre iz:

SLAVONIJE: Kutina, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Đakovo, Osijek, Vukovar, Vinkovci

PODRAVINE: Vrbovec, Bjelovar, Đurđevac, Pitomača, Virovitica, Slatina, Donji Miholjac

HRV. ZAGORJA: Čakovec, Varaždina

DALMACIJE: Zadar, Vodice, Šibenik, Split

te naše prijestolnice Zagreba.

Ili pak ako niste iz Lijepe naše, s nama imate mogućnost dolazaka iz susjednih zemalja:

SLOVENIJE: Koper, Ljubljana

ITALIJE: Trst

AUSTRIJE: Graz, Beč (Wien), Salzburg

SLOVAČKE: Bratislava

MAĐARSKE: Budimpešta, Velika Kaniža

NJEMAČKE: Rosenhim, Munchen, Augsburg, Ulm, Stuttgart,Pforezheim, Karlsruhe, Mannheim, Frankfurt

Za više informacija kontaktirajte nas na naš info broj +385 91 3030 356

Putujte s nama i uvjerite se zašto nam se putnici stalno vraćaju !!!

S poštovanjem vaš Črnja Tours

Leave a Reply

Call Now Button