fbpx

črnja tours

Opći uvjeti linijskog prijevoza:

Jednosmjerna putna karta važeća je kao rezervacija mjesta za datum od mjesta polaska do mjesta dolaska navedenog na istoj.

Povratna putna karta važeća je kao rezervacija mjesta na odlaznoj dionici. Za povratnu dionicu važeća je kao rezervacija ukoliko je datum povratka na istoj naveden. Za povratne karte sa otvorenim povratkom potrebna je rezervacija mjesta za povratnu dionicu.

Praćena prtljaga je besplatna na svim našim linijama.

Korisnici linijskog prijevoza mogu biti slijedeće osobe koje posjeduju putnu kartu:

Osobe od 0-3 godine mogu biti korisnici linijskog prijevoza isključivo u pratnji roditelja ili zakonskih skrbnika u autosjedalici za bebe koja uključuje sigurnosni pojas u dvije točke.

Osobe od 3-10 godina mogu biti korisnici linijskog prijevoza isključivo u pratnji roditelja ili zakonskih skrbnika.

Osobe od 10-16 godina mogu biti korisnici linijskog prijevoza sami, ukoliko posjeduju izjavu o suglasnosti od strane roditelja ili zakonskih skrbnika isključivo na domaćim rutama od 06:00 do 22:00. Vozači ne mogu pružati nadzor djeci tijekom putovanja.

Osobe 16+ mogu putovati same bez ikakvih ograničenja, na osobnu odgovornost uz važeće identifikacijske isprave.

Prijevoz životinja nije dozvoljen. Prijevoz kućnih ljubimaca i drugih životinja autobusima na dugim relacijama nije dozvoljen.  Izuzeti od toga pravila su psi pratitelji ili vodiči za slijepe koji moraju biti uz osobu s invaliditetom, besplatno će se prevoziti ako se kao dokaz priloži valjana iskaznica za invalide ili odgovarajući certifikat.

Kupovinom karte putnik je sa tvrtkom Črnja tours sklopio ugovor o prijevozu.

Promjena termina putovanja:

Izmjena termina putovanja za karte moguća je: 

  • 2 sata prije početka putovanja u unutarnjem linijskom prijevozu
  • 6 sati prije početka putovanja u međunarodnom linijskom prijevozu

Za karte kupljene na prodajnom mjestu zamjena istih vrši se isključivo na tom prodajnom mjestu

Za karte kupljene putem online prodajnih servisa promjena termina putovanja provodi se direktno kod pružatelja usluge ili mailom na podrska@crnja-tours.hr. Zbog obrade zahtjeva isti je potrebno poslati najmanje 24 sata prije polaska.

Pri promjeni termina polaska na pojedinim kolodvorima plaća se nova rezervacija i kolodvorska usluga.

Povrat novca:

Povrat naknade za prijevoz moguće je ostvariti ukoliko se podnese zahtjev u roku od:

  • 2 sata prije početka putovanja u unutarnjem linijskom prijevozu
  • 6 sati prije početka putovanja u međunarodnom linijskom prijevozu

Pri povratku naknade za prijevoz, iznos je umanjen za 10% na ime manipulativnih troškova.

Na koji način ostvariti pravo na povrat novca ?

  • Ukoliko je riječ o kartama kupljenim na prodajnom mjestu, potrebno je predati original voznu kartu na prodajnom mjestu
  • Ukoliko je riječ o kartama kupljenim putem interneta, potrebno je zahtjev poslati na e-mail adresu podrska@crnja-tours.hr
  • Povrat povratnog kupona odnosno neikorištenoga dijela povratne karte moguće je ostvariti najkasnije do isteka roka važenja iste. Črnja tours će u tom slučaju izvršiti povrat razlike od cijene uplaćenog iznosa povratne karte umanjenoga za manipulativne troškove (10%).

Ukoliko putnik izgubi kartu ili na bilo koji način ostane bez nje, ne ostvaruje pravo na povrat novca te je obavezan kupiti novu voznu kartu. Putnik je dužan tokom cijelog svog putovanja čuvati voznu kartu te je pokazati na zahtjev ovlaštene osobe Črnja tours-a.