Makedonija i Albanija (5 dana)

Što očekivati?

Dragi naši, jeste li spremni za zajedničku avanturu u zemlji izlazećeg sunca? Vodimo vas u jednu od nama omiljenih destinacija, punim imenom i prezimenom: Republika Sjeverna Makedonija.

Naša meta su dva makedonska bisera - Skoplje i Ohrid. Čarobno Skoplje, gdje se isprepliće staro i novo, tradicionalno i suvremeno. Gigantski spomenici, veličanstveni trg Aleksandra Velikog, šum najveće makedonske rijeke Vardar, rodni grad Majke Tereze, utvrda Kale s koje puca panorama od koje zastaje dah, Kameni most koji nas iz novog djela vodi ka starom, u Staru skopsku čaršiju. Čaršija je srce i duša grada, mjesto gdje ćemo papati fino gravče na tavče, ispiti čašu poznatog Tikveša ili za one hrabrije, čašicu tradicionalne Mastike.

Put nas vodi i do Ohrida, kojeg s punim pravom nazivaju makedonskim biserom. Šetamo i upijamo ljepote raznih zanamenitosti i naravno, Ohridskog jezera, koje slovi za jedno od najstarijih u Europi i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a.

Ali znate što? Kad je bal, nek bude maskenbal, jer jedan dan vodimo vas u zemlju orlova, bunkera i Mercedesa. Pogađate o kome se radi? O Albaniji, naravno.

Istražujemo i uživamo u glavnom i najvećem gradu, čuvenoj Tirani. Šetamo se Skenderbegovim trgom i ispijamo istoimeni albanski konjak 🙂 Vjerovali ili ne, u Tirani postoji Tajvan i piramida iz vremena komunističkog režima, na čijem je čelu stajao diktator Enver Hodža. Otkrijte s nama sve detalje i osjetite kako danas diše zemlja koja je još krajem prošloga stoljeća bila zatvorena i izolirana od ostatka svijeta.

1.480 kn

12 x 124 kn/mj.

Rezervirajte mjesto

*Rezervacija je besplatna s besplatnim otkazom do 14 dana prije polaska.

Opće informacije putovanja

Za putovati je potrebana COVID-19 putovnica

Mjesto polaska iz Vašeg grada ili obližnjeg većeg mjesta. (Transfer je uključen u cijeni)

Cijena aranžmana: 1480,00 kuna (mogućnost plaćanja do 12 rata beskamatno)

Popust za djecu od 2-12 god. : 25%

Rezervacije sjedala u autobusu vrše se nakon primljenih uplata, te Črnja Tours zadržava pravo čuvati prvih deset sjedala za osobe sa invaliditetom, koje dostave dokaz o invalidnosti u agenciju u pismenom obliku.

Nadoplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60,00 EURA (za 4 noćenja).

Na putovanju Vam nudimo paket putnog osiguranja; ( dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu uz dopunsko osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) za vrijeme putovanja; osiguranje prtljage i osiguranje otkaza putovanja).

        Za putovanje u Makedoniju i Albaniju dovoljna je osobna iskaznica.

Danom uplate i potvrdom putovanja osobnim putem ili daljinskom komunikacijom  smatra se dan kada putnik izvrši uplatu ovlaštenoj agenciji, odnosno kada  Črnja tours dobije doznaku na svoj transakcijski račun, te se time smatra važećim. Prijava putnika je obvezujuća.

Od nje se može odustati samo u skladu s odredbama o putnikovu otkazu putovanja (IX. točka ovih Općih uvjeta). Ugovor postaje važeći potpisom naručitelja, a također i samim plaćanjem, bez obzira na to je li potpisan.

U slučaju telefonske odnosno internetske prodaje smatra se da je putnik prihvatio odredbe ovih Općih uvjeta poslovanja onda kada je telefonom odnosno internetom naručio turistički aranžman.

Naručitelj odnosno putnik je svaka osoba koja je izvršila važeću rezervaciju ili izvršila kupnju te platila turistički aranžman ili druge Črnja tours usluge i na nju se odnose ovi Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane.

Svaki sklopljeni ugovor o turističkom paket aranžmanu vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja organizatora ovog aranžmana. U slučaju stečaja kupac treba kontaktirati WIENER OSIGURANJE,VIENNA INSURANCE GROUP d.d. SLOVENSKA ULICA 24 ,10,000 Zagreb .Polica osiguranja jamstva  se vodi pod brojem 1501-00000548(uz predočenje dokaza o uplati aranžmana).

*NAPOMENA:redoslijed razgleda i posjeta lokaliteta može biti promijenjen ovisno o prometnoj situaciji,radnim vremenima kulturno-povijesnih znamenitosti. Navedeni razgledi bit će provedeni u cijelosti,bez obzira na redoslijed obilazaka u jednom danu.

Uz ovaj program vrijede opći uvjeti putovanja.

 

Plan putovanja

Polazak iz Vašeg mjesta ili većeg bližeg mjesta. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja za odmor. Nastavak vožnje preko Bajakova, Beograda, Niša, Vranja do Skopja, makedonske prijestolnice. Kratki razgled grada Skopja, crkva Sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada. Smještaj u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu ( *** ). Noćenje.

Nakon doručka polazak na kratki razgled grada Skopja; stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva Sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada. Nakon razgleda polazak prema Ohridu, smještaj u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu. Noćenje.

Nakon doručka obilazak grada i njegovih znamenitosti. Razgled starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva Sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero …Povratak na glavni trg, slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping…. dolazak u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu. Noćenje.

Nakon doručka polazak na cjelodnevni izlet u Republiku e Shqiperise (Albansko ime zemlje Shqiperia znači „Zemlja orlova“) – Albaniju. Panoramska vožnja autobusom uz upoznavanje s poviješću desetljećima izolirane zemlje. Odlazak u Tiranu, albansku prijestolnicu ( uz nadopatu). Panoramski razgled grada autobusom, te pješački razgled : Skenderbegov trg – Opera – Nacionalni povijesni muzej – Ethem Bey džamija – Sahat kula – Gradski bazar – „Piramida“posjet katoličkoj prvostolnici, tj.nadbiskupskoj crkvi Sv.Pavla… Slijedi slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping…. U poslijepodnevnim satima polazak put Ohrida. Dolazak u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu. Noćenje.

Nakon doručka odjava iz hotela te povratak prema Zagrebu. Vožnja uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu. Predviđen dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Sigurnost prije svega

Tijekom putovanja osigurana je maksimalna zaštita tijekom boravka u autobusu. U autobusu je obavezno korištenje zaštitne maske. Sva naša vozila su detaljno dezinficirana i svim se putnicima mjeri tjelesna temperatura prilikom ulaska u autobus. Za putovanje je potrebna COVID-19 putovnica.

Galerija slika

Črnja Tours d.o.o.

Štanga 5c

52210 Rovinj

OIB/VAT: HR50081960115

Kontakt

Rezervacije: +385996086043

Rezervacije: +385914800072

Info: +38552812820

E-mail: [email protected]

Call Now Buttonza više informacija