Putovanje u Toskanu – srce Italije

Znamo da je odabir prave destinacije za odmor katkad pravi izazov, a opuštena atmosfera i bogati sadržaji određenih destinacija uvelike predodređuju kako će nam odmor izgledati. Jedna bez premca od top destinacija po mnogim istraživanjima definitivno je Italija i to putovanje u Toskanu. Riječ je o savršenoj destinaciji za odmor.
Glavni grad Toskane je Firenca koja nudi pregršt umjetnosti, prekrasnu arhitekturu u spoju s modernim načinom života. Naravno na predivnim zelenim brežuljcima možete vidjeti manje srednjovjekovne gradove poput Siene i Cortone gdje dan možete provesti u šetnji i istraživanju lokalnih trgovina, restorana i suvenirnica, ili pak jednostavno uživati u prekrasnom zelenilu koje pružaju. Ovi gradovi okruženi su prekrasnom prirodom, vinogradima i maslinicima.
Toskani je teško konkurirati kada je u pitanju obiteljski odmor i to s razlogom. U restoranu imate ponudu prilagođenu djeci a vama će konobar točno znati što preporučiti. Mali gradovi u Toscani odaju dojam kao da su ostala u srednjem vijeku a zapravo stanovnici su mlade generacije koje upoznavanju turiste iz svih dijelova svijeta.

Hrana je jedna od važnijih čimbenika u Italiji a Toskana je mjesto gdje ćete otkriti pripremu domaće tjestenine, umaka od rajčice i još raznih specijaliteta. Ukoliko budete od volje možete otići na kratki tečaj pripreme određenog jela koja su u sklopu turističke ponude da se turistima više približi izvorna talijanska kuhinja. Bitan dio talijanske kulinarske povijesti je sladoled, odnosno ‘gelato’. činjenica da taj slavni ‘gelato’ svoje korijene vuče baš iz Toskane, točnije iz Firence. U 16. stoljeću Bernardo Buontalenti, oduševio je dvor Caterine Medici svojom kreacijom. Vaše putovanje u Toskanu ćete dodatno oplemeniti posjetom Firenzi gdje postoje razne ture gdje možete otkriti povijest nastanka ovog ukusnog ljetnog osvježenja,ali i saznati male tajne u pripremi ove poslastice.
Uz svako dobro jelo treba ići i vrhunsko vino, a Toskana je zbog blage klime i kvalitetne zemlje bogata prekrasnim vinogradima gdje u podrumima zriju jedna od najboljih svjetskih vina. Sama panoramska vožnja Toskanom bit će dovoljna da steknete dojam o kvaliteti vinograda koja se nalaze na svakom koraku, a prekrasne stare vile preuređene u vinarije danas primaju goste i prezentiraju svoja vina koja možete slobodno degustirati.

Znate da je Toscana točnije dio Valdinievole dom Pinokija i Leonarda da Vincija koji su definitivno jedne od najživopisnijih figura  uključujući Dantea . Preporučujemo posjetiti muzej Leonarda da Vincija koji predstavlja čistu zabavu, a za mlađe generacije i oni koji se tako osjećaju stazu pod nazivom “via della Fiaba”-staza bajki koja se nalazi na Pinokijevom teritoriju. Negdje na sredini između Lucce, Pise, Firence i Cinque Terre nalaze se Montecatini Terme, savršeno mjesto za izležavanje, odmor i uživanje. Niti jedno putovanje u Toskanu nije kompletno bez posjete svjetski poznate Verone smještenu u regiji Veneto u blizini jezera Largo di Garda koja vas neće ostaviti ravnodušnim zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti i nenadmašenoj ljepoti. Ipak po čemu je Verona daleko najpoznatija je svakako zahvaljujući Shakespeareu i njegovoj priči o Romeu I Juliji gdje možete posjetiti u starom dijelu grada Julijinu kuću i slavni balkon s kojeg  je Julija izrekla svoje slavne riječi: “O Romeo,o Romeo zašto si Romeo.”

Također u dvorištu kuće nalazi se kip Julije izliven u bronci s grudima koje izgledaju kao da su od zlata. Ako želite imati sreće u ljubavi samo dotaknite gudi i problem riješen:)  Uživajte u ugodnoj atmosferi, vrhunskim specijalitetima koja će popratiti najbolja svjetska vina te opustite dušu i tijelo uz prekrasne zelene brežuljke i zadnje ali ne manje bitno poboljšate svoj ljubavni živom samo jednim dodirom:)

Želite li posjetiti Toscanu? Putovanje u Toscanu Črnja Tours d.o.o je pravi izbor za Vas. Pogledajte cijene i raspoložive termine.

Za svu ponudu putovanja Črnja Tours d.o.o. posjetite sljedeću poveznicu:

Putnički aranžmani

Leave a Reply

Call Now Buttoninformacije