fbpx

Putujmo u Split povoljno!

Nakon što ste iskoristili priliku prevesti se Črnja Toursom do Splita na najjeftiniji, najbrži, najmoderniji način, vrijeme je za upoznati vas s ponudom grada Splita…

Svakako preporučujemo doći u Split što ranije ujutro, da iskoristite cijeli dan za lokalne atrakcije, a trebalo bi prvo nešto jesti. S obzirom na to da je svim posjetiocima Dioklecijanova palača prva i najbitnija destinacija, tu vaše brige za brzim i kvalitetnim jelima odmah i prestaju. Naime, Dioklecijanova palača je odmah uz autobusni kolodvor i tu kafićima, restoranima, mjenjačnicama, sladoledima,kolačima, pizzama i specijaliziranim ugostiteljskim objektima nema kraja, osvježenje i obrok ne možete promašiti.

Nakon jela i pića, obavili ste osnovno, sada je pitanje što dalje? Obilazak grada ili pravac kupanje i plaže.

Ako se pitate gdje su plaže, nemojte se pitati, cijela morska obala grada Splita je njegova plaža!
Naime osim prostora Gradske luke u strogom centru i pokoje marine za jahte i brodove, desno od Rive je Marjan, cijela njegova obala je plaža, poneka i malo divlja, a pogledom lijevo od Rive, metar dalje od Gradske luke počinje omiljena gradska plaža Bačvice, nakon nje Punta od Ovčica, Firule, POŠK, pa dalje Trstenik, Žnjan, Duilovo itd. Na Gradskoj plaži Bačvice, omiljenoj plaži Splićana, možda ćete pogledati sportski događaj koji postoji samo u Splitu, a zove se picigin, spektakularna igra koja uvijek mami fotografe i znatiželjnike!

Ako prvo želite u obilazak grada, jedina destinacija koja vam treba je Dioklecijanova palača, antička palača koju je sagradio rimski car Dioklecijan oko 3oo godine.

Mjesto koje je na UNESCO-vom popisu. Najspektakularniji dio palače, središnji trg Peristil, ljeti je impozantna operna pozornica. Tu je i najstarija katolička katedrala na svijetu Sveti Duje. Odmah ispod nalaze se Podrumi Dioklecijanove palače koji predstavljaju jedan od najbolje očuvanih antičkih kompleksa ovakve vrste na svijetu. Tu ćete naći suvenire umjetničke izrade, ali i spas od vrućine, jer su Podrumi mjesto gdje ćete osjetiti kako hladi prirodna klimatizacija kamene arhitekture!
Ima i još toga na Peristilu i oko njega, ali jedno je sigurno, ako nosite sa sobom fotoaparat, na Peristilu ćete napuniti memoriju do vrha, a i selfije ćete raditi u serijama.

Ne zaboravimo Rivu, južnu stranu Dioklecijanove palače, uz more, glavna, jedina i najbitnija žila kucavica grada. Dogovori tipa, ‘Gdje ćemo’ odgovor je uvijek isti ‘Vidimo se prvo na Rivi, pa ćemo se tamo dogovoriti…’. U Splitu, svi putovi vode na Rivu…
I na kraju, što u noćnim satima? U Splitu se uskoro održava održati ULTRA, party koje prisustvuje na desetine tisuća posjetioca iz cijelog svijeta, a zabavljaju ih najbolji DJ-evi svijeta. Za ljubitelje domaće glazbe tu je Splitski festival, najbolji festival pop muzike u Hrvatskoj, na kojem nastupaju sve najveće hrvatske zvijezde pop muzike.
Za detalje o noćnim zabavama, nemoguće je sve smjestiti u ovaj kratki opis ponude grada Splita, to ipak morate pogledati online…

Kako Črnja Tours može pomoći da posjetite sve ove ljepote?

Uobičajeno… Najpovoljniji autoprijevoznik u Hrvatskoj. Popusti za studente, umirovljenike i nezaposlene, jednosmjerno ili povratna karta. Prtljaga se ne naplaćuje!
Vidimo se u Splitu! Ne zaboravite ključne riječi za ljeto u Splitu su Riva, Peristil, Dioklecijanova palača i Bačvice i naravno Črnja Tours!
Dobru zabavu!

Leave a Reply