fbpx

Sicilija (8 dana)

0
Cijena
Od4,560 Kn
Cijena
Od4,560 Kn
Ime*
Email*
Datum putovanja*
Poruka*
* Slanjem poruke slažete se s Uvjetima pružanja usluge i Izjavom o privatnosti .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

5117

Zašto odabrati nas?

 • Zajamčeno najniža cijena
 • Korisnička podrška 24/7
 • Pomno odabrana putovanja
 • Besplatno osiguranje putnika

Imate pitanja?

Nazovite nas! Stručni tim Crnja Toursa će vam sa zadovoljstvom odgovoriti i pomoći.

052 812820

info@crnja-tours.hr

Opis Izleta

Italia je po mnogima najljepša zemlja na svijetu.

Veliki zaljubljenik u Italiju bio je njemački pisac Goethe a vrhunac njegove ljubavi bila je Sicilija, koja je prema njegovim riječima ključ za otkrivanje Italije.

Ne tako davno napisao je:

posjetiti Italiju, i ne otići na Siciliju je kao da Italiju niste ni doživjeli.

Ljepotica talijanskog juga, Sicilija kojoj je grčko pleme Sikulci nadjenulo ime Trinacria radi karakterističnog oblika trokuta, je najveći otok na mediteranu. U procesu talijanskog ujedinjenja, Sicilija je postala sastavni dio Italije.

Iako mnogi ljudi Siciliju doživljavaju kao kolijevku mafije, taj je otok turistička meka prepuna bajkovitih plaža i beskonačnih arheoloških lokacija. 

 

Termini putovanja

Novi datumi proljeće 2020

Mjesto Polaska i Povratka

Svi gradovi u Hrvatskoj

CIJENA: 4560,00 kn

Osnovni Aranžman

 • Prijevoz modernim luksuznim autobusom do hotela (klima, internet)
 • Pratitelj Putovanja
 • Osiguranje jamčevine, osiguranje od nesreće
 • Priprema i organizacija putovanja
 • 1 noćenje u četverokrevetnim kabinama na trajektu Civitavecchia-Palermo
 • 2 noćenja u komfornom hotelu u Palermu ( 3* hotel ALBERGO ATHENAEUM ) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kontinentalnim doručkom
 • 4 noćenja u komfornom hotelu u Cataniji ( 3* hotel MEDITUR OGNINA CATANIA )u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kontinentalnim doručkom
 • 1 noćenje u komfornom hotelu u Fiuggiju ( 3* hotel Genziana ) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kontinentalnim doručkom
CIJENA: 1200,00kn

Dodatni Aranžman

 • Razgledavanja i ulaz u gradove: Plermo, Cefalu, Monreale, Agrigento, Enna, Catania, Siracusa, Etna, Taormina.
 • Ulaznice i pratitelja za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja 7 večera u hotelu
Plan Putovanja

1. DAN – CIVITAVECCHIA Polazak- vožnja kroz Sloveniju i Italiju -ukrcaj na brod

Polazak autobusom iz Vašeg mjesta ( ili bližeg većeg mjesta ). Glavni polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Civitavecchia. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu.

2. DAN - PALERMORazgled Palerma

Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Pogled na Palermo je prekrasan u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni s vašim kamerama. Razgled Palerma, glavnog grada Sicilije: katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“, Cappella Palatina. Dolazak u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu, noćenje.

3. DAN MONREALE – CEFALU Uživanju u šarmantnom Cefalu

Nakon doručka kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Ostatak dana je namijenjen uživanju u šarmantnom Cefalu koji je poznat po lijepim zalascima sunca. Predlažemo vam da dane provedete šetajući predivnim pješčanim plažama, slikovitim starim gradom i uživate u ukusnoj sicilijanskoj hrani. Povratak u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu, noćenje

4. DAN – AGRIGENTO ( DOLINA HRAMOVA ) – ENNA – CATANIAPosjet antičkom lokalitetu na Siciliji

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Nastavak putovanja kroz unutrašnjost Sicilije do slikovitog gradića ENNA , “uspavane ljepotice “ na brdu (1.000 nm) iznad doline Dittaino, s najljepšim vidikovcem na Siciliji. Nastavak vožnje prema Cataniji smještaj u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu. Noćenje.

5. DAN- CATANIA-SIRACUSA Razgled Catanije i Siracuse, asocijacija na film "Malena"

Nakon doručka razgled Catanije: Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište. Nakon toga krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Povratak u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu. Noćenje.

6. DAN ETNA – TAORMINAOdlazak do aktivnog vulkana Etne - posjet i šetnja gradićem Taorminom

Nakon doručka odlazak do obližnje ETNE – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Nastavak vožnje do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Povratak u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu. Noćenje.

7. DAN MESSINA-FIUGGIPolazak prema Messini

Nakon doručka odjava iz hotela te polazak prema Messini, ukrcaj na trajekt te polazak prema mjestu Fiuggi uz usputna zaustavljanja. Dolazak u hotel, mogućnost večere uz nadoplatu. Noćenje.

8. DAN POVRATAK – ORVIETO – HRVATSKAPolazak prema Orvietu - nastavak putovanja prema Sloveniji i Dolazak u kasnim večernjim satima

Nakon doručka odjava iz hotela te polazak prema Orvietu, specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene. U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavak putovanja vožnjom prema Sloveniji i Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

9.DAN-POVRATAK-ORVIETO-HRVATSKAPolazak prema Orvietu - Dolazak u kasnim večernjim satima

Nakon doručka odjava iz hotela te polazak prema Orvietu, specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene. U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavak putovanja vožnjom prema Sloveniji i Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Informacije o rezervacijama
 • U CIJENU OSNOVNOG ARANŽMANA OD 4560,00 KN JE UKLJUČENO:

  – prijevoz modernim Luxus-autobusom
  – 1 noćenje u četverokrevetnim kabinama na trajektu Civitavecchia-Palermo
  – 2 noćenja u komfornom smještaju u Palermu ( 3* ALBERGO ATHENAEUM ) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kontinentalnim doručkom
  – 3 noćenja u komfornom smještaju u Cataniji ( 3* MEDITUR OGNINA CATANIA )u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kontinentalnim doručkom
  – 1 noćenje u komfornom smještaju u Fiuggiju ( 3* ) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kontinentalnim doručkom
  – pratitelj puta
  – osiguranje od nesreće, osiguranje jamčevine putovanja
  – priprema i organizacija putovanja
  NA PUTOVANJU VAM NUDIMO I PREPORUČAMO PAKET IZLETA OD 1200,00 KUNA(160,00€) KOJI UKLJUČUJE:
  – razgledavanja i ulaz u gradove: PALERMO, CEFALU, MONREALE, AGRIGENTO, ENNA, CATANIA, SIRACUSA, ETNA, TAORMINA.
  -ulaznice i pratitelja za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
  -6 večera u hotelu
  Ukoliko se cijenjeni putnici ne odluče na gore navedeni paket mogu svoje vrijeme organizirati po želji.
  · Uplaćena rezervacija se umanjuje od osnovne cijene aranžmana.
  . Rezervacija se ugovara kao odustatnina sukladno zakonu o obveznim odnosima po čl. 307.
  Također Vam nudimo i mogućnost plaćanja master card kreditnom karticom Zagrebačke banke, American Express,Dinersom i Visom Splitske banke karticom do 12 rata ( cijenu osnovnog aranžmana).
  · nadoplata za jednokrevetnu sobu iznosi 140,00 EUR (za 7 noćenja).
  · Na putovanju Vam nudimo paket putnog osiguranja; ( dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu uz dopunsko osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) za vrijeme putovanja; osiguranje prtljage i osiguranje otkaza putovanja).
  · Za putovanje na Siciliju dovoljna je osobna iskaznica
  · Popust za djecu od 2-12 god.: 25% (popust se odnosi samo na osnovni paket, ne i na dodatni paket izleta i večera).
  Svaki sklopljeni ugovor o turističkom paket aranžmanu vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja organizatora ovog aranžmana.
  Rezervacije sjedala u autobusu vrše se nakon primljenih uplata, te Črnja Tours zadržava pravo čuvati prvih deset sjedala za osobe sa invaliditetom, koje dostave dokaz o invalidnosti u agenciju u pismenom obliku.
  U slučaju stečaja kupac treba kontaktirati WIENER OSIGURANJE,VIENNA INSURANCE GROUP d.d. SLOVENSKA ULICA 24 ,10,000 Zagreb .Polica osiguranja jamstva se vodi pod brojem 1501-00000548(uz predočenje dokaza o uplati aranžmana). Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja 72 sata prije samog putovanja.
  Minimalan broj putnika za održavanje putovanja je 35 putnika. Podaci sadržani u planu putovanja mogu se mijenjati. PRIGOVORI SE VRŠE PISMENIM PUTEM NA NAŠU ADRESU.
  Danom uplate i potvrdom putovanja osobnim putem ili daljinskom komunikacijom smatra se dan kada putnik izvrši uplatu ovlaštenoj agenciji, odnosno kada Črnja tours dobije doznaku na svoj transakcijski račun, te se time smatra važećim. Prijava putnika je obvezujuća.
  Od nje se može odustati samo u skladu s odredbama o putnikovu otkazu putovanja (IX. točka ovih Općih uvjeta). Ugovor postaje važeći potpisom naručitelja, a također i samim plaćanjem, bez obzira na to je li potpisan.
  U slučaju telefonske odnosno internetske prodaje smatra se da je putnik prihvatio odredbe ovih Općih uvjeta poslovanja onda kada je telefonom odnosno internetom naručio turistički aranžman.
  Naručitelj odnosno putnik je svaka osoba koja je izvršila važeću rezervaciju ili izvršila kupnju te platila turistički aranžman ili druge Črnja tours usluge i na nju se odnose ovi Opći uvjeti i upute za turističke aranžmane.

  Črnja tours d.o.o., Štanga 5C, 52210 Rovinj – ID HR-AB-52-040080618. Subjekt je registriran u trgovačkom sudu u Pazinu i vodi se pod brojem 040080618. OIB – 50081960115.
  Ostatak sjedala dodjeljuje se prema uplati
  Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, Črnja tours d.o.o. putnička agencija se obvezuje prikupljati osobne podatke korisnika svojih usluga samo uz dozvolu i u svrhu s kojom je korisnik usluga prethodno upoznat!!
  Za više informacija, obratite se voditelju zbirke podataka Črnja tours d.o.o. na e mail gdpr@crnja-tours.hr ili pismenim putem na adresu Štanga 5c, 52220 Rovinj 31.05.2019.

Fotografije
Osigurajte Vaše mjesto!